středa 26. října 2016

Maskování špagetové dýně

Po řadě večeří založených na párcích, nudlích a rybích prstech mívám pravidelně nutkání udělat něco zdravého. Tentokráte to začalo špagetovou dýní. Mě to přijde být prostě strašně humorné, že z tykve dostaneš hromadu nudliček. Díky výhodným nákupům v supermarketech mi ležely na kredenci už dvě. Bylo třeba jednu zpracovat.

Zdroj: Eat within your means


Pokus zkombinovat několik receptů na přípravu špagetové dýně nevyšel. Začala jsem super vychytávkou a nakrájela dýni na tlustá kolečka. Díky tomu lze dosáhnout nejdelších možných nudliček. Pak jsem kolečka upekla (přepekla). Pustila jsem se do přípravy receptu s šalotkou a šalvějí a až pozdě zjistila, že do receptu patřila dýně syrová. Výsledek se podobal řekněme pomazánce s pěkně ostrým akcentem česneku. Úspěch u rodiny? Zero! Pomazánku jsem jedla dva dny sama. O to nic, ale i přes mou snahu bylo množství dýně přece jen nad mé síly. Co s tím zbytkem?


Zdroj: Smooth cooking

Osvítila mě vzpomínka na obědy v korejské závodce....placičky, co se namáčejí do sójovky! Recept měl zachránit zázračný Pinterest. Obrázek odpovídal mé představě, zato výčet ingrediencí byl mimo mou představivost. Od náhradního složení, co z toho vzešlo by dal ruce pryč i Babica. Jediná shodující se složka byla malá lžička cukru. A věřím, že to byl zaručeně důvod proč to vlastně děcka snědla. Dalším důvodem by mohlo být i to, že byli oba vyhladovělí. Než jsem mohla servírovat mé "korejské" placičky, zdlábli spolu půlku brokolice a půl sáčku rýže. Placičky jsem raději podávala bez komentáře a jen opatrně čekala na reakce. Jak už bylo řečeno, dětem chutnalo, zbytky jsme dojedli, účel splněn.

Zdroj: Lands Flavors




Pro odvážlivce přikládám recept na můj výtvor:
½ na hrubo nastrouhané cukety¼ špagetové dýně na šalotce se šalvějí (recept zde)2 vejce2 lžíce špaldové mouky1 lžička cukru½ lžičky soli
Smíchat a osmahnout placičky.


Výjimečný úspěch. Málokterý pokus propašovat dětem něco, co už jednou nechtěli, projde. Budu snít o tom, že jim to bude příště chutnat stejně. Zkušenost však říká, že to, že něco jednou jedli vůbec neznamená, že to budou jíst zas. Hlavně když v tomto případě někteří zaměnili strukturu netradiční dýně za vajíčko ;)

Co se podařilo zamaskovat vám?


Díky, že jste si našli čas.

Michaela
hnizdeni@gmail.com

Žádné komentáře:

Okomentovat